Έτοιμο να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας εμφανίζεται το κόμμα GERB στη Βουλγαρία που επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. 

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Ρουμιάνα Μπουτσβάροβα, μετά τη συνεδρίαση του σώματος προέτρεψε τα κοινοβουλευτικά κόμματα για λογική στήριξη, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε ό,τι αφορά τις βασικές εθνικές προτεραιότητες της χώρας.

Μια κυβέρνηση μειοψηφίας θα πρέπει να έχει τη στήριξη τουλάχιστον 120 βουλευτών καθώς οτιδήποτε άλλο θα ήταν επικίνδυνο, τόνισε.

Το GERB θα ξεκινήσει συνομιλίες με τα πολιτικά κόμματα, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας καθώς θα κληθούν τα κόμματα σε διαβουλεύσεις ανάλογα με την εκλογική τους επίδοση (π.χ. η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη θα λάβει πρώτη πρόσκληση, στη συνέχεια η τρίτη κ.ο.κ.). Η Μπουτσβάροβα δήλωσε πως αυτό θα γίνει παρά το γεγονός ότι θα ήταν πιο «λογικό να ξεκινούσαμε συνομιλίες με το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο, το οποίο, όπως και το GERB, ανήκει στην «οικογένεια» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP)».