«Περισσότερη βοήθεια» ζήτησε η Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Έμπολα, εκτιμώντας ότι η απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην επιδημία που πλήττει κυρίως τη δυτική Αφρική «δεν είναι επαρκής».

«Χρειαζόμαστε περισσότερα!», υπογράμμισε ο υπουργός Γεωργίας της Σιέρα Λεόνε Τζέιμς Σέσαϊ μιλώντας στον Οργανισμό Επισιτισμού και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

«Η υποστήριξη που μας προσφέρετε δεν είναι επαρκής: χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια, τόσο από τα κράτη όσο και από τις οργανώσεις αρωγής», επέμεινε ο Σέσαϊ στη διάρκεια διάσκεψης του FAO με θέμα τη διεθνή διαχείριση των αγροτικών αγορών.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο ιός εντοπίστηκε στη χώρα του τον Μάιο, «στο απόγειο των αγροτικών εργασιών. Προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή και επηρέασε σημαντικά τον τομέα, γιατί έπληξε κατά κύριο λόγο τους μικρούς αγρότες».

«Όμως την ώρα που στη Σιέρα Λεόνε καταγράφεται το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως σύμφωνα με τους ειδικούς, που η γεωργία μας είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, ο Έμπολα αρχίζει να αντιστρέφει την πορεία αυτή», επεσήμανε ο υπουργός.

Η επιδημία του ιού Έμπολα «έχει γίνει μια διεθνής μάστιγα που ξεπερνά τα σύνορά μας. Είναι επίσης διηπειρωτική», συνέχισε ο Σέσαϊ, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένο τρόπο».