Προς αποκλιμάκωση οδεύει η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, καθώς έπειτα από τη συμφωνία κυβέρνησης - διαδηλωτών οι δημόσιοι υπάλληλοι επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε τους επικεφαλής των φοιτητών ότι οι συζητήσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό.

«Ελπίζουμε να έχουμε έναν φιλικό διάλογο με σεβασμό στις δύο πλευρές», δήλωσε ο Λάου, επισημαίνοντας «σήμερα το βράδυ σημειώσαμε καλή πρόοδο» στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις, είπε ο υφυπουργός για Συνταγματικά Θέματα και για τις Σχέσεις με την Κίνα, ο Λάου Κονγκ ουά.

«Συμφωνήσαμε σε τρεις αρχές: η πρώτη είναι ότι θα υπάρξουν περισσότερες από μία συναντήσεις, η δεύτερη ότι η κυβέρνηση και οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επί ίσοις όροις και η τρίτη είναι ότι όταν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ Λέστερ Σουμ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τους όρους αυτούς, όμως πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία θα έχει διαβουλεύσεις με άλλους συμμετέχοντες στο κίνημα διαμαρτυρίας προτού υποβάλει συγκεκριμένα αιτήματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν υποβληθεί 275 διαμαρτυρίες από το κοινό για την αποτυχία της να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά της και για κατάχρηση εξουσίας. Οι διαδηλωτές είναι οργισμένοι καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση γκλομπ, σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων την προηγούμενη εβδομάδα στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.