Δύο νεαροί παλαιστίνιοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την δολοφονία ενός ζευγαριού εβραίων και τριών από τα παιδιά τους την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν στο σπίτι της σε εβραϊκό οικισμό, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

Οι δολοφονίες διαπράχτηκαν τη νύχτα της 11ης Μαρτίου στον οικισμό Ιταμάρ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και προκάλεσαν σοκ στο Ισραήλ και την καταδίκη της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 19χρονος Αμζάντ Αουάντ και ο 18χρονος Χακίμ Αουάντ από την Αουάρτα, ένα παλαιστινιακό χωριό γειτονικό του Ιταμάρ, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για την δολοφονία του 37χρονου Ούντι Φογκέλ, της 36χρονης συζύγου του Ρουθ και τριών από τα πέντε παιδιά τους, ηλικίας δέκα και τεσσάρων ετών και μόλις τριών μηνών.

Άλλα πέντε μέλη της οικογένειας Αουάντ συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνέργεια, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο ίδιος είπε ότι όλοι οι ύποπτοι κρατούνται από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet και δεν γνωρίζει αν έχουν απαγγελθεί ήδη κατηγορίες εις βάρους τους.

Σύμφωνα με τον Ρόζενφελντ, η οικογένεια είχε διασυνδέσεις με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) που στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά ισραηλινών.

Πάντως, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο νεαροί παλαιστίνιοι ομολόγησαν την πράξη τους και προέβησαν σε αναπαράσταση των φόνων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επικαλείται τον ισραηλινό στρατό και την Shin Bet, οι νεαροί είπαν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μία ένοπλη επίθεση.

Όπως είπαν έκλεψαν ένα ημιαυτόματο όπλο από ένα άδειο γειτονικό σπίτι και έπειτα μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας Φογκέλ και σκότωσαν με μαχαίρια τα δύο αγόρια- δέκα και τεσσάρων ετών.

Στη συνέχεια, εισήλθαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού όπου μετά από πάλη πυροβόλησαν και σκότωσαν το ζευγάρι.

Φεύγοντας είδαν ένα περιπολικό της αστυνομίας και άκουσαν κλάμα μωρού κι έτσι μπήκαν και πάλι στο σπίτι για να σκοτώσουν την τριών μηνών κόρη του ζευγαριού ώστε να μην τους προδώσει το κλάμα της.

Δεν είδαν τους άλλους δύο γιούς της οικογένειας - οκτώ και δύο ετών- που επέζησαν. Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας επέστρεψε αργότερα στο σπίτι.