Στην κάλυψη του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν προχώρησε ο Λευκός Οίκος μετά από τα σχόλια που φέρεται να έκανε ότι Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και άλλες της περιοχής, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν οργανώσεις τζιχαντιστών στη Συρία. 

«Ο αντιπρόεδρος είναι κάποιος ο οποίος εξακολουθεί να είναι βασικό μέλος της εθνικής ομάδας ασφαλείας του προέδρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. «Είναι κάποιος ο οποίος έχει εμπειρία δεκαετιών στις επαφές του με τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο. Και ο πρόεδρος είναι στην ευχάριστη θέση να βασίζεται στις συμβουλές του καθώς αντιμετωπίζουμε ποικίλες προκλήσεις που είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για την αμερικανική εθνική ασφάλεια» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ την Κυριακή για να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλια που φέρεται να έκανε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν δώσει όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, καθώς προσπάθησαν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε ζητήσει συγγνώμη για τον ίδιο λόγο και από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.