Νεκροί από τα πυρά τζιχαντιστών έπεσαν πέντε Κούρδοι μαχητές στην πόλη Τζαλάλα.

«Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε αρκετές αμυντικές θέσεις των πεσμεργκά (οι κούρδοι μαχητές) περίπου πέντε χιλιόμετρα έξω από τη Τζαλάλα» είπε ένας ανώτερος στρατιωτικός διοικητής των πεσμεργκά. «Πέντε πεσμεργκά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», πρόσθεσε. 

Λίγο αργότερα ο θάνατος των πέντε πεσμεργκά επιβεβαιώθηκε και από έναν ακόμη στρατιωτικό διοικητή ο οποίος ανέφερε επίσης ότιοι ισλαμιστές επιχειρούν να προχωρήσουν περαιτέρω στην κουρδική επικράτεια, αλλά παραμένουν μακριά από την πόλη Χαναγκίν, που είναι περίπου είκοσι χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο των συγκρούσεων. 

«Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να κινηθεί προς την Χαναγκίν συγκεντρώνοντας πολλούς μαχητές στην πόλη Τζαλάλα» δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στην ιρακινή επαρχία Ντιγιάλα. Η πόλη Χαναγκίν που είναι υπό κουρδικό έλεγχο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ιράν και σε ένα δρόμο ανάμεσα στη Βαγδάτη και την αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν.

Η πόλη Τζαλάλα που είναι σε απόσταση 130 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ανακτήθηκε από τους πεσμεργκά μετά από σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές στις 11 Αυγούστου.