Στον δυτικό και νότιο τομέα της πόλης Κομπάνι έχουν επεκταθεί οι συγκρούσεις ανάμεσα στους κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έναν ακτιβιστή που βρίσκεται στην περιοχή, νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης Κομπάνι, της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας, που βρίσκεται κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα. 

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται από την τουρκική πλευρά των συνόρων και τοπικές πηγές, οι συγκρούσεις συνεχίσθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύκτας, συνοδευόμενες από τον ήχο των όλμων.

Τοπικός αξιωματούχος της τουρκικής πόλης Σούρουτζ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι 700 άνθρωποι διέσχισαν τη νύκτα τα σύνορα για να βρουν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος, τόσο άμαχοι , όσο και μαχητές των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας. Μεταξύ των μαχητών που κατέφυγαν στο τουρκικό έδαφος, 47 τραυματίες, ενώ και επτά σοροί κούρδων μαχητών μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.