Οδομαχίες σημειώνονται ανάμεσα στούς κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ύστερα από την πολυήμερη πολιορκία, το Κομπάνι κινδυνεύει να πέσει στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παρά τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, που κρίνονται ανεπαρκείς από τους Κούρδους.

Τη Δευτέρα, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τρεις συνοικίες του ανατολικού τομέα πριν επεκτείνουν τις μάχες στο νότιο και το δυτικό τμήμα, πολεμώντας με τους κούρδους μαχητές που είναι ολιγάριθμοι και διαθέτουν φτωχότερο πολεμικό εξοπλισμό.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού έπληξαν και σήμερα το πρωί θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην νοτιο-δυτική περιφέρεια της στρατηγικής σημασίας πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο δύο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, από όπου υψώθηκαν αμέσως στήλες πυκνού καπνού.

Παρά τις νυκτερινές αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν επεκταθεί σήμερα στον δυτικό και τον νότιο τομέα της πόλης Κομπάνι.

Επιπλέον, η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι η κουρδική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει σε κτίριο του κέντρου της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες εβδομάδες το Κομπάνι, φοβούμενοι τα αντίποινα των τζιχαντιστών.