Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Βουλγαρία έπειτα από την επικράτηση του GERB στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. 

Ο πρόεδρος του κόμματος  Μπόικο Μπορίσοφ εμφανίζεται έτοιμος να προσφέρει χαρτοφυλάκια σε άλλα κόμματα με αντάλλαγμα τη στήριξη και τη συνευθύνη στη διαμόρφωση κι εφαρμογή διάφορων πολιτικών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Pressa ο νικητής των εκλογών δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προβεί σε λογικούς συμβιβασμούς με αντάλλαγμα τη στήριξη στην κυβέρνησή του. Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί όρους και προϋποθέσεις για τις υπουργικές θέσεις.

«Για παράδειγμα, εάν το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει λογικές ιδέες σε ό,τι αφορά την άμυνα, δεν βλέπω γιατί δεν μπορώ να τους δώσω την ευκαιρία να προτείνουν κάποιον δικό τους για υπουργό Άμυνας. Ή εάν οι άνθρωποι της Μεγκλένα Κούνεβα (από το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο) είναι έτοιμοι να λύσουν το πρόβλημα της Παιδείας, θα δεχόμουν την πρότασή τους για υπουργό (στον συγκεκριμένο τομέα)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα διεξάγει τις συνομιλίες για το ενδεχόμενο συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους επικεφαλής άλλων κομμάτων.