current views are: 2

7 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση14:03

Περιορίζονται οι κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ

Περιορίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ. 

Δημοσίευση 14:03’
αρθρο-newpost

Περιορίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ. 

Περιορίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, μετά το πράσινο φως στον διάλογο με την κυβέρνηση που έδωσαν οι ηγέτες των φοιτητικών κινημάτων, και υπό την πίεση που ασκεί η κοινή γνώμη να διαλυθούν και να απομακρυνθούν από τους δρόμους.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές παρέμειναν σήμερα στις τρεις εστίες των κινητοποιήσεων, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν από την 28η Σεπτεμβρίου.

Η πρώην βρετανική αποικία που περιήλθε στην κηδεμονία του Πεκίνου επέστρεψε από χθες σε πιο κανονικούς ρυθμούς ζωής, καθώς ένας μεγάλος αριθμός πολιτών επέστρεψε στην εργασία του, πολλά σχολεία άνοιξαν, τερματίστηκε ο αποκλεισμός του κτιρίου όπου στεγάζονται τα κεντρικά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα 3.000 δημόσιοι λειτουργοί και άλλοι εργαζόμενοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ωστόσο, εξαιτίας των οδοφραγμάτων που έχουν στηθεί σε ορισμένους δρόμους, πολλές γραμμές λεωφορείων αναγκάζονται να κάνουν παρακάμψεις.

Η έναρξη που έχει προγραμματιστεί για αύριο των εργασιών του κοινοβουλίου έπειτα από 3 μήνες διακοπής αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.


σχετικα αρθρα