current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση20:24

Στην Κομισιόν Μοσκοβισί, Χιλ, Κατάινεν, Κανιέτε, Ντομπρόβσκις

Πέντε υποψήφιους επιτρόπους για την Κομισιόν ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δημοσίευση 20:24’
αρθρο-newpost

Πέντε υποψήφιους επιτρόπους για την Κομισιόν ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέντε υποψήφιους επιτρόπους για την Κομισιόν ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τον Γάλλο Πιερ Μοσκοβισί, τον Βρετανό Τζόναθαν Χιλ, τον Φινλανδό Γίρι Κατάινεν, τον Ισπανό Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και τον Λετονό Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Τα μέλη της επιτροπής ανακοίνωσαν στο Twitter ότι ο σοσιαλιστής γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί εγκρίθηκε για τη θέση του επιτρόπου αρμόδιου για Οικονομικές Υποθέσεις με 32 ψήφους υπέρ και 15 κατά.

Ο συντηρητικός Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος αναγκάστηκε να επαναλάβει την ακρόασή του καθώς κάποιοι ευρωβουλευτές είχαν επιφυλάξεις, έλαβε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 42 ψήφους υπέρ και 16 κατά και πλέον θα είναι ο επίτροπος Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν έλαβε την έγκριση των ευρωβουλευτών για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητες στους τομείς της Απασχόλησης, της Ανάπτυξης, των Επενδύσεων και της Ανταγωνιστικότητας.

Ο ισπανός Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας, επικρίθηκε έντονα, λόγω των σχέσεων της οικογένειάς του με την βιομηχανία πετρελαίου. Όμως οι επιτροπές Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκριναν τον διορισμό του με 77 ψήφους υπέρ και 48 κατά.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις έλαβε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο.

Ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος θεωρείται υπέρμαχος της λιτότητας και θα εποπτεύει τον Σοσιαλιστή Μοσκοβισί, έλαβε 54 ψήφους υπέρ και 37 κατά.


σχετικα αρθρα