Απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να διεξάγει μονομερή χερσαία επιχείρηση για τη σωτηρία της συριακής κουρδικής πόλης Κόμπανι, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"...Διεξάγουμε συνομιλίες...Όταν θα υπάρξει κοινή απόφαση, η Τουρκία δεν θα αποστεί από το να διαδραματίσει τον ρόλο που τής αντιστοιχεί", είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας ή απαγόρευσης των πτήσεων στο έδαφος της Συρίας δεν βρίσκεται "ακόμη" στο μενού των συζητήσεων.

"Θεωρώ ότι δεν υπάρχει απλή και ευθεία απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία την οποία θα υπερασπίζεται η Τουρκία δεν βρίσκεται "ακόμη" στο μενού των συνομιλιών των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης σήμερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους είναι "επιτυχημένες".

"Ωστόσο πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο και όλων των άλλων στρατιωτικών επιχειρήσεων, περιλαμβανομένης μίας χερσαίας επιχείρησης", πρόσθεσε.