Χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 3.000 έχουν τραυματισθεί κατά τις συγκρούσεις από το τέλος του Φεβρουαρίου στη Μιζουράτα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του νοσοκομείου της πολιορκημένης από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι πόλης. Νέες επιθέσεις από τις συνάμεις του Καντάφι.

"Το 80% των νεκρών είναι άμαχοι", δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου δρ. Χάλεντ Αμπού Φάλγα στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι τα 60 κρεβάτια του νοσοκομείου είναι κατειλημμένα από τραυματίες.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίσθηκαν μόνο χθες στην μεγάλη παραλιακή πόλη της Λιβύης , που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Ο γιατρός διευκρίνισε ότι από την περασμένη εβδομάδα διαπιστώνει σοβαρά τραύματα που έχουν προκληθεί από βόμβες διασποράς, όπλα που είναι απαγορευμένα και για χρήση των οποίων κατηγορούνται οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών και την οργάνωση Human Rights Watch.

Nέες επιθέσεις από τις δυνάμεις του Καντάφι

Δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα την πόλη με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων, προσθέτοντας ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν την προηγουμένη κατά το βομβαρδισμό της πολιορκημένης λιβυκής πόλης.

"Οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν τώρα τη Μιζουράτα. Χτυπούν με ρουκέτες και οβίδες την ανατολική πλευρά - την (οδό) Νακλ ελ Θεκίλ και τις κατοικημένες περιοχές γύρω της", δήλωσε ο Αμπντουλμπάσετ Άμπου Μζεϊρέκ από την παραλιακή πόλη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κατά τις συγκρούσεις της Κυριακής τραυματίσθηκαν επίσης περίπου 100 άνθρωποι, κυρίως πολίτες.