Μικρός προβάδισμα 2 μονάδων διατηρεί ο τεχνοκράτης γερουσιαστής Αέσιο Νέβες από την απερχόμενη πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Datafolha και Ibope που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη ο Νέβες συγκεντρώνει το 46% έναντι του 44%της Ρούσεφ. Η διαφορά αυτή είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού σφάλματος. 

Οι δύο δημοσκοπήσεις είναι οι πρώτες από τις δύο μεγάλες εταιρείες της Βραζιλίας μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών της προηγούμενης Κυριακής όπου η απερχόμενη πρόεδρος Ρούσεφ επικράτησε με 41,6% έναντι 33,6% για τον Νέβες. 

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Ibope που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδα Estado de S.Paulo και του ομίλου των μέσων ενημέρωσης Globo ερωτήθηκαν 3.010 ψηφοφόροι το διάστημα από την Τρίτη έως την Πέμπτη.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de S. Paulo και του ομίλου των μέσων ενημέρωσης Globo ερωτήθηκαν 2.884 ψηφοφόροι το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη έως την Πέμπτη.