Την πρώτη έδρα του στο βρετανικό κοινοβούλιο έλαβε το βρετανικό αντι-μεταναστευτικό και αντι-ευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθησαν στην παραθαλάσσια πόλη του Κλάκτον Ον Σι της ανατολικής Αγγλίας.  

Οι εκλογές διεξήχθησαν για τη συμπλήρωση της θέσης που άφησε κενή ο πρώην συντηρητικός βουλευτής Ντάγκλας Κάρσγουελ ο οποίος το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον για να ενταχθεί στις τάξεις των ευρωσκεπτικιστών του Νάιτζελ Φάρατζ. 

Με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Κλάκτον Ον Σι ο Ντάγκλας Κάρσγουελ επανακάμπτει και επανεκλέγεται στο βρετανικό κοινοβούλιο αλλά αυτή τη φορά υπό τη σημαία του Κόμματος της Ανεξαρτησίας. Ο Κάρσγουελ επανεκλέγεται με το 60% των ψήφων. 

Ο υποψήφιος του κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ήρθε δεύτερος με το 25% των ψήφων ενώ τρίτος ήταν ο υποψήφιος των Εργατικών. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε το 51%.

Η εκλογική επιτυχία του Κόμματος της Ανεξαρτησίας φέρνει στην επιφάνεια την απειλή που συνιστά το UKIP για τον Ντέιβιντ Κάμερον επτά μήνες πριν τις εθνικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου και την προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού να επανεκλεγεί στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.