ΔΙΕΘΝΗ

Σκόπια: Μικρές πιθανότητες να πέθανε από Έμπολα ο Βρετανός

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2014, 13:29 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2014, 13:13
Σκόπια: Μικρές πιθανότητες να πέθανε από Έμπολα ο Βρετανός
Facebook Twitter Whatsapp

 Ανακουφιστικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα για τον θάνατο στα Σκόπια που θεωρήθηκε ως πιθανό κρούσμα Έμπολα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Ανακουφιστικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα για τον θάνατο στα Σκόπια που θεωρήθηκε ως πιθανό κρούσμα Έμπολα

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων δείχνουν ότι οι πιθανότητες ο Βρετανός που πέθανε στα Σκόπια να είχε προσβληθεί από Εμπολα είναι μικρές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, της χώρας.

Η πιθανότητα να είχε Εμπολα είναι μικρή, αλλά πρέπει να περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων", δήλωσε η δρ. Γιοβάνκα Κοστόφσκα της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου της ΠΓΔΜ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα περιστατικά στη χώρα, αλλά το ξενοδοχείο όπου διέμεινε ο Βρετανός παραμένει σφραγισμένο. Δείγματα έχουν σταλεί στη Φρανκφούρτη για εξετάσεις.

Η επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της ΠΓΔΜ, Γιαντράνκα Κόστοφσκα είχε δηλώσει χθες ότι θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και δείγματα θα αποσταλούν για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. 

Η κυρία Κόστοφσκα συμπλήρωσε ότι ο ασθενής που απεβίωσε εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων με ελαφρύ πυρετό, όμως η κλινική εικόνα που παρουσίασε, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα και την γρήγορη κατάληξη του οδηγούν τις υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ως πιθανό κρούσμα του ιού.

Ο ασθενής που απεβίωσε ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ στις 2 Οκτωβρίου μαζί με ένα συνεργάτη του, επίσης από τη Βρετανία, ο οποίος νοσηλεύεται κι αυτός στο νοσοκομείο των Σκοπίων και ο οποίος κατέθεσε ότι ταξίδεψαν στα Σκόπια κατευθείαν από τη Βρετανία

Ωστόσο, η κυρία Κόστοφσκα ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο ασθενής που απεβίωσε είχε ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα στη Νιγηρία.