Ανακουφιστικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα για τον θάνατο στα Σκόπια που θεωρήθηκε ως πιθανό κρούσμα Έμπολα

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων δείχνουν ότι οι πιθανότητες ο Βρετανός που πέθανε στα Σκόπια να είχε προσβληθεί από Εμπολα είναι μικρές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, της χώρας.

Η πιθανότητα να είχε Εμπολα είναι μικρή, αλλά πρέπει να περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων", δήλωσε η δρ. Γιοβάνκα Κοστόφσκα της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου της ΠΓΔΜ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα περιστατικά στη χώρα, αλλά το ξενοδοχείο όπου διέμεινε ο Βρετανός παραμένει σφραγισμένο. Δείγματα έχουν σταλεί στη Φρανκφούρτη για εξετάσεις.

Η επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της ΠΓΔΜ, Γιαντράνκα Κόστοφσκα είχε δηλώσει χθες ότι θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και δείγματα θα αποσταλούν για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. 

Η κυρία Κόστοφσκα συμπλήρωσε ότι ο ασθενής που απεβίωσε εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων με ελαφρύ πυρετό, όμως η κλινική εικόνα που παρουσίασε, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα και την γρήγορη κατάληξη του οδηγούν τις υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ως πιθανό κρούσμα του ιού.

Ο ασθενής που απεβίωσε ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ στις 2 Οκτωβρίου μαζί με ένα συνεργάτη του, επίσης από τη Βρετανία, ο οποίος νοσηλεύεται κι αυτός στο νοσοκομείο των Σκοπίων και ο οποίος κατέθεσε ότι ταξίδεψαν στα Σκόπια κατευθείαν από τη Βρετανία

Ωστόσο, η κυρία Κόστοφσκα ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο ασθενής που απεβίωσε είχε ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα στη Νιγηρία.