Με μπλακ άουτ των κυβερνητικών ιστοσελίδων απειλούν την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ οι Anonymous

Η ομάδα των ακτιβιστών χάκερς, υπό τον τίτλο "Επιχείρηση Χονγκ Κονγκ" (Operation Hong Kong) ή '#OpHongKong' ή '#OpHK' στο Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαπολύσει επίθεση κατά των σέρβερς της κινεζικής κυβέρνησης μέσω του Distributed Denial of Service (DDoS). 

«Σάς προειδοποιούμε, προετοιμαστείτε, προσπαθείστε να το σταματήσετε, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να βγάλετε εκτός λειτουργίας όλες τις ιστοσελίδες σας. Κίνα δεν μπορείς να μάς σταματήσεις. Επρεπε να μάς περιμένεις πριν κάνεις κατάχρηση της εξουσίας σου κατά των πολιτών του Χονγκ Κονγκ» αναφέρουν. 

Μεταξύ των ιστοσελίδων που οι Anonymous απειλούν να πλήξουν είναι των υπουργείων Δημόσιας Τάξης, Αμυνας, Δικαιοσύνης της Κίνας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Χονγκ Κονγκ

Οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ, αιχμή του δόρατος του δημοκρατικού κινήματος στην αυτόνομη αυτή εδαφική περιφέρεια της Κίνας, ετοιμάζονται για μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα και την ενίσχυση της εκστρατείας διαμαρτυρίας μετά την ματαίωση του διαλόγου με τις αρχές. 

Το Χονγκ Κονγκ περνά την σοβαρότερη πολιτική κρίση από το 1997 και την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία. Το Πεκίνο δέχθηκε την εφαρμογή της καθολικής ψηφορίας στις εκλογές του 2017 για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης, διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο για τον ορισμό των υποψηφιοτήτων.