ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβενία: Η Βιολέτα Μπουλτς αντιπροτάθηκε για την Κομισιόν

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2014, 14:26 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2014, 15:17
Σλοβενία: Η Βιολέτα Μπουλτς αντιπροτάθηκε για την Κομισιόν
Facebook Twitter Whatsapp

Τη Βιολέτα Μπουλτς, αντιπρότεινε η Σλοβενία για εκπρόσωπό της στην Κομισιόν, μετά την απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο της υποψηφιότητας της πρώην πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη Βιολέτα Μπουλτς, αντιπρότεινε η Σλοβενία για εκπρόσωπό της στην Κομισιόν, μετά την απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο της υποψηφιότητας της πρώην πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ.

Η κ. Μπουλτς διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο, με την ορκωμοσία του κεντροαριστερού κυβερνητικού σχήματος του Μίρο Τσέραρ.

Η Μπουλτς είναι επιχειρηματίας και με καινοτόμες ιδέες στον τομέα των επικοινωνιών, με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, και πρόσφατα έγινε υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου αρμόδια για την Ανάπτυξη, τα Στρατηγικά Προγράμματα και τη Συνοχή. 

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα συστήματα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο.Έχει αναλάβει σε διευθυντικές θέσεις στην Telekom Slovenija και ήταν συνιδρύτρια της Telemach.