current views are: 2

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση19:09

Η στρατηγική του GERB μετά την εκλογική επικράτηση

Τη στρατηγική της ως προς τη συγκρότηση κυβέρνησης αλλά και τις εκτιμήσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέπτυξε σήμερα η ηγεσία του GERB στη Βουλγαρία. 

Δημοσίευση 19:09’
αρθρο-newpost

Τη στρατηγική της ως προς τη συγκρότηση κυβέρνησης αλλά και τις εκτιμήσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέπτυξε σήμερα η ηγεσία του GERB στη Βουλγαρία. 

Τη στρατηγική της ως προς τη συγκρότηση κυβέρνησης αλλά και τις εκτιμήσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέπτυξε σήμερα η ηγεσία του GERB στη Βουλγαρία

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του GERB Μπόικο Μπορίσοφ από τη Δευτέρα, τριμελής επιτροπή θα αρχίσει διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα για τις προτεραιότητές και τον χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης.

Ιδανικό σενάριο για το GERB είναι η συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, στον οποίο θα συμμετέχουν άμεσα τα κόμματα της πλειοψηφίας, στη βάση πολιτικής συμφωνίας. 

Στην περίπτωση αποτυχίας, θα ακολουθήσουν νέες έκτακτες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, το κόμμα του πέτυχε την πλέον πειστική νίκη στις πρόσφατες εκλογές, εξασφαλίζοντας 84 έδρες στη νέα Βουλή- περισσότερες από το σύνολο των εδρών της δεύτερης δύναμης, του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (39 έδρες) και της τρίτης, του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (38).

Το GERB δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τους Σοσιαλιστές ούτε με το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, είπε ο Μπορίσοφ.

Ο αρχηγός του GERB άσκησε επίσης αιχμηρή κριτική, για «μη σοβαρή συμπεριφορά», με αφορμή το αίτημα ορισμένων εκπροσώπων του κεντροδεξιού Μεταρρυθμιστικού Μετώπου να μην αναλάβει ο ίδιος τον πρωθυπουργικό θώκο.


σχετικα αρθρα