ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται τα μέτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τον Έμπολα

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2014, 18:17 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2014, 18:17
Αυξάνονται τα μέτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τον Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Ενισχύθηκαν τα προληπτικά μέτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση μιας πιθανής εξάπλωσης του ιού Έμπολα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενισχύθηκαν τα προληπτικά μέτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση μιας πιθανής εξάπλωσης του ιού Έμπολα.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ,  άνθρωποι νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους, ενώ στη δυτική Αφρική ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία. Η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 3.900 ανθρώπων από την αρχή του έτους, κυρίως στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Στη Νέα Υόρκη περίπου 200 εργαζόμενοι που καθαρίζουν τις καμπίνες των αεροπλάνων πραγματοποίησαν στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια την Τετάρτη το βράδυ εξαιτίας των κινδύνων που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν. Αφού έλαβαν την κατάλληλη εκπαίδευση επέστρεψαν στις εργασίες του.

Εξάλλου οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού, έπειτα από το λάθος που διαπράχθηκε στην περίπτωση του ασθενούς στο Ντάλας, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη.

Οι τηλεφωνητές του κέντρου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν ενημερωθεί και κάνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν κρούσματα.

Ήδη από αύριο Σάββατο το αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι, το κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, θα ενισχύσει τους ελέγχους των ταξιδιωτών που προέρχονται από τις τρεις αφρικανικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Και το Λονδίνο αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ, καθώς και στους τερματικούς σταθμούς του Eurostar ρωτώντας τους ταξιδιώτες για τα πρόσφατα ταξίδια τους.

Στη Γαλλία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα. Έπειτα από τον πανικό που προκλήθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο όπου φοιτούν παιδιά από τη Γουινέα, ένα δημόσιο κτίριο σε προάστιο του Παρισιού αποκλείστηκε επί μιάμιση ώρα αφού ένας νεαρός άνδρας, που επίσης καταγόταν από τη Γουινέα, αισθάνθηκε αδιαθεσία

Στην Ισπανία οι συνάδελφοί της νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα φοβούνται ότι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί και εκείνοι. Ένας φόβος που οδήγησε στην απολύμανση του προσωπικού που εθελοντικά προσφέρθηκε να περιθάλψει την νοσοκόμα.

Σύμφωνα με την Ελβίρα Γκονζάλες, του συνδικάτων των τεχνικών του νοσοκομείου, άλλοι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προτίμησαν να παραιτηθούν, μια πληροφορία την οποία το νοσοκομείο έχει αρνηθεί να επιβεβαιώσει.