Αναγνωρίστηκαν τα 272 από τα 298 θύματα της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines, που συνετρίβη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, οι ιατροδικαστές κατάφεραν αυτή την εβδομάδα  να ταυτοποιήσουν άλλες δέκα σορούς.

"Από τους δέκα επιβάτες (σ.σ. που αναγνωρίστηκαν τελευταίοι), οι επτά ήταν Ολλανδοί", ανέφερε το υπουργείο διευκρινίζοντας ότι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς όλων των θυμάτων. Η εθνικότητα των υπόλοιπων τριών δεν ανακοινώθηκε, κατόπιν αιτήματος των πρεσβειών των ενδιαφερόμενων χωρών.

Ορισμένα από τα θύματα ενδέχεται να μην αναγνωριστούν ποτέ, αφού οι έρευνες στον τόπο του δυστυχήματος σταμάτησαν, διότι στην περιοχή συνεχίζονταν οι σφοδρές μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μετέφερε συνολικά 298 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.