Πέρασε 17 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή της φυλακισμένη για μία δολοφονία που δεν διέπραξε.

Ο λόγος για την 59χρονη Σούζαν Μέλεν η οποία αθωώθηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο αποδέχτηκε ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση είχε πει ψέματα στις αρχές.

Η Μέλεν είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής, για τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Ντέιλι. Το απανθρακωμένο πτώμα του Ντέιλι βρέθηκε το 1997 σε ένα σοκάκι της συνοικίας Σαν Πέντρο, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.

Ο δικαστής Μαρκ Άρνολντ του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες χαρακτήρισε την περίπτωση της Μέλεν «σπάνια αποτυχία του δικαστικού συστήματος», προσθέτοντας ότι η καταδίκη της φαίνεται ότι βασίστηκε στην ψευδομαρτυρία της Τζουν Πάτι. Η τελευταία είχε πει στις αρχές ότι η Μέλεν είχε ομολογήσει τον φόνο.

Η αξιοπιστία της Πάτι, η οποία πέθανε το 2006, αμφισβητήθηκε όταν πρόσφατα ξανάνοιξε η υπόθεση, κυρίως επειδή η ίδια της η αδελφή, που είναι αξιωματικός της αστυνομίας στο Τόρανς, την χαρακτήρισε «ίσως τη μεγαλύτερη ψεύτρα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου».

Η Πάτι συναντήθηκε εκατοντάδες φορές με αστυνομικούς στην Πολιτεία Ουάσινγκτον όπου είχε μετακομίσει και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν αξιόπιστη μάρτυρας.