Νέες ταραχές ξέσπασαν μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών αστυνομικών, μετά την πρωινή προσευχή των μουσουλμάνων στην Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ.

Οι νεαροί αντιτίθενταν στην προβλεπόμενη επίσκεψη των εβραίων ορθοδόξων πιστών στην Πλατεία των Τζαμιών, ιερό τόπο για τους εβραίους και τους μουσουλμάνους. Μάλιστα, η επίσκεψη συμπίπτει με την εβραϊκή γιορτή Σουκότ και οι αρχές είχε δώσει χθες τη σχετικά άδεια.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα νωρίς το πρωί, μετά την προσευχή, νεαροί πέταξαν πέτρες και εμπρηστικά αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης και όρθωσαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. 

Στη συνέχεια, οι νεαροί κατέφυγαν μέσα στο τζαμί Αλ Ακσα (όπου η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει), όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να τους διαλύουν. Η επίσκεψη των ορθόδοξων εβραίων πραγματοποιήθηκε τελικά χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και στη συνέχεια η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία.

Οι νεαροί αντιτίθενταν στην προβλεπόμενη επίσκεψη των εβραίων ορθοδόξων πιστών στην Πλατεία των Τζαμιών, ιερό τόπο για τους εβραίους και τους μουσουλμάνους. Η επίσκεψη συμπίπτει με την εβραϊκή γιορτή Σουκότ και οι αρχές είχε δώσει χθες τη σχετικά άδεια.