Η Σερβία δηλώνει έτοιμη για την προεδρία του ΟΑΣΕ

Η Σερβία δηλώνει έτοιμη για την προεδρία του ΟΑΣΕ

 

Έτοιμη για την προεδρία του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δηλώνει η Σερβία.

«Η Σερβία είναι η ιδανική χώρα για την προεδρία του ΟΑΣΕ σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση λύσης για το πρόβλημα της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Russia-24 channel..

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση σημείωσε, λέγοντας ότι η Ουκρανία είναι φίλη χώρα της Σερβίας και δεν έχει αναγνωρίσει τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ανέφερε ο κ. Νίκολιτς.

Απαντώντας στη διαπίστωση του Ρώσου δημοσιογράφου ότι η θέση της Σερβίας αφήνει περιθώρια για διάλογο και με τις δύο πλευρές και διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας ταυτόχρονα, ενώ η Ουκρανία οδηγήθηκε σε μία κατάσταση, στην οποία έπρεπε να διαλέξει μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, ο κ. Νίκολιτς τόνισε ότι δύσκολα μπορεί να γίνει σύγκριση των δύο παραδειγμάτων, επειδή η Ουκρανία ήταν διχασμένη.

να μέρος της Ουκρανίας ήθελε να είναι με την ΕΕ και το άλλο μέρος με τη Ρωσία, είπε ο Σέρβος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Σερβία δεν είναι διχασμένη υπό αυτή την έννοια, καθώς θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις και με τη Ρωσία και με την ΕΕ. «Και αυτό πρέπει να μας το επιτρέψουν η Ρωσία και η ΕΕ» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την άποψή του για τη Σερβία, ο κ. Νίκολιτς είπε, ότι όπως οι περισσότεροι Σέρβοι πολίτες, τη βλέπει μέρος της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο