Έτοιμη για την προεδρία του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δηλώνει η Σερβία.

«Η Σερβία είναι η ιδανική χώρα για την προεδρία του ΟΑΣΕ σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση λύσης για το πρόβλημα της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Russia-24 channel..

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση σημείωσε, λέγοντας ότι η Ουκρανία είναι φίλη χώρα της Σερβίας και δεν έχει αναγνωρίσει τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ανέφερε ο κ. Νίκολιτς.

Απαντώντας στη διαπίστωση του Ρώσου δημοσιογράφου ότι η θέση της Σερβίας αφήνει περιθώρια για διάλογο και με τις δύο πλευρές και διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας ταυτόχρονα, ενώ η Ουκρανία οδηγήθηκε σε μία κατάσταση, στην οποία έπρεπε να διαλέξει μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, ο κ. Νίκολιτς τόνισε ότι δύσκολα μπορεί να γίνει σύγκριση των δύο παραδειγμάτων, επειδή η Ουκρανία ήταν διχασμένη.

να μέρος της Ουκρανίας ήθελε να είναι με την ΕΕ και το άλλο μέρος με τη Ρωσία, είπε ο Σέρβος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Σερβία δεν είναι διχασμένη υπό αυτή την έννοια, καθώς θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις και με τη Ρωσία και με την ΕΕ. «Και αυτό πρέπει να μας το επιτρέψουν η Ρωσία και η ΕΕ» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την άποψή του για τη Σερβία, ο κ. Νίκολιτς είπε, ότι όπως οι περισσότεροι Σέρβοι πολίτες, τη βλέπει μέρος της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος.