Σε αγώνα ταχύτητας έχει επιδοθεί η κατασκευάστρια εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργήσει το τελεφερίκ πάνω από τον Τάμεση προκειμένου να είναι έτοιμο πριν το 2012 που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London TfL) μέχρι και 2.500 άτομα την ώρα θα μπορούν να μετακινηθούν από τη μία ακτή του ποταμού στην άλλη, που έχει πλάτος μόλις μισό μίλι.

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση; Σε μια από τις 34 ιπτάμενες γόνδολες που θα είναι κλειστές σαν καμπίνα.  Το έργο αναμένεται να κοστίσει 25 εκατομμύρια λίρες και θα ξεκινήσει το Καλοκαίρι του 2011. Η Τfl λόγω της καθυστέρησης στην εκπόνηση του έργου, θα προκαταβάλει τα χρήματα για την αποπεράτωσή του. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να βρει εμπορικούς  εταίρους που θα επενδύσουν στο έργο και ταυτόχρονα θα προβάλλονται από τους διαφημιστικούς χώρους.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Λονδίνου  Μπόρις Τζόνσον,  "το τελεφερίκ θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αναγέννηση του ανατολικού Λονδίνου. Η εναέρια διαδρομή πάνω από τον Τάμεση θα δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουν την πανέμορφη πόλη μας”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί το κόμιστρο του εισιτηρίου.