«Καρφιά« κατά των ΗΠΑ και της Βρετανίας «πέταξε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγορώντας τις δύο χώρες για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Αμερική, ο Σιωνισμός, και ιδιαίτερα ο βετεράνος ειδικός στη δημιουργία διχασμών – η διεστραμμένη κυβέρνηση της Βρετανίας – έχουν αυξήσει ραγδαία τις προσπάθειές τους να προκαλέσουν διαιρέσεις μεταξύ των σουνιτών και των σιιτών» είπε ο Αλί Χαμενεΐ στην πρώτη ομιλία του μετά την χειρουργική επέμβαση στον προστάτη στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα και προσέθεσε:

«Δημιούργησαν την Αλ Κάιντα και το Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά) προκειμένου να προκαλέσουν διχασμούς και να πολεμήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά σήμερα αυτοί (το ΙΚ) έχουν στραφεί εναντίον τους».

«Μια προσεκτική και αναλυτική ματιά στις εξελίξεις αποκαλύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους που εσφαλμένα χαρακτηρίζονται αντιμετώπιση του Ντάες (Ισλαμικό Κράτος), επιδιώκουν να προκαλέσουν διχασμό και εχθρότητα μεταξύ των μουσουλμάνων κι όχι να καταστρέψουν τις βασικές αιτίες αυτού (του τρομοκρατικού) ρεύματος» είπε ο Χαμενεΐ.