Δύο νεκρούς έχει αφήσει πίσω του μέχρι στιγμής ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ που έπληξε τη Δευτέρα την Ιαπωνία, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται.

Συγκεκριμένα, ένας 90χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα αρδευτικό χαντάκι στην επαρχία Τοτόρι, ενώ ένας 72χρονος έχασε τη ζωή του όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε στην περιοχή Εχίμε, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ο 72χρονος αναζητείτο καθώς τα ίχνη του είχαν χαθεί για πολλές ώρες. 

Επίσης, η τύχη ενός Κινέζου υπηκόου αγνοείται στην πόλη Σιζουόκα, στην κεντρική Ιαπωνία, αφότου αυτός παρασύρθηκε από υψηλά κύματα, σύμφωνα με το NHK. 

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς ο τυφώνας Βόνγκφονγκ, ο δεύτερος σε διάστημα μίας εβδομάδας, έπληξε τη χώρα προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν προκάλεσαν πολλές ζημιές, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής. 

Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ενώ τουλάχιστον 80 προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν την Τρίτη, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για ισχυρούς ανέμους. 

Περίπου στις 08:00 (02:00 ώρα Ελλάδας) ο Βόνκγφονγκ, ο 19ος τυφώνας αυτής της περιόδου, είχε κατεύθυνση τις ακτές της Ιουάτε, στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας και κινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα 75 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο τυφώνας έχει μέγιστη ισχύ συνεχών ανέμων 110 χιλιομέτρων ανά ώρα και ριπές που φτάνουν τα 145 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.