Ένας Έλληνας του Σίδνεϊ έχασε τη δικαστική διαμάχη να εισπράξει μέρος των έξι εκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε η σύζυγός του, στο λόττο, έξι μήνες μετά τον χωρισμό τους. Επιπλέον, το δικαστήριο τον υποχρέωσε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

Ο 63χρονος σύζυγος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και απαιτούσε να του δοθεί το μισό ποσό, δηλαδή τρία εκατομμύρια δολάρια υποστηρίζοντας πως αν και είχαν χωρίσει όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι, εντούτοις το μισό ποσό του ανήκει γιατί αυτό αγοράστηκε με χρήματα «από το κοινό ταμείο».

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν, επίσης, στο δικαστήριο πως με το να επιτρέπει ο σύζυγος στη σύζυγο να παίζει λόττο, όλα αυτά τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι, με τα κοινά τους χρήματα, αύξησε τις πιθανότητές της «να πιάσει την καλή».

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, η σούπερ-τυχερή αγόραζε δελτία λότο από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και ξόδευε 25 με 30 δολάρια την εβδομάδα. Όταν χώρισαν το 2008, η γυναίκα στεναχωριόταν για το πώς θα τα βγάλει πέρα οικονομικά. Μάλιστα, η αδελφή της τη βοηθούσε δίνοντας της 50 δολάρια την εβδομάδα.

Δελτίο λότο αγόραζε και ο πατέρας τους και το ονόμαζε «Τύχη». «Τύχη», λοιπόν, ονόμασε και η μια αδελφή το δικό της δελτίο και το έδινε στην άλλη να το καταθέτει κάθε εβδομάδα. Μέχρι που κέρδισε έξι εκατομμύρια δολάρια. Κράτησε πέντε για τον εαυτό της και ένα εκατομμύριο το πρόσφερε στην αδελφή της που της στάθηκε. Όσο για τον σύζυγο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν δικαιούται ούτε σεντ γιατί όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι το ζευγάρι είχε χωρίσει και η σύζυγος δεν έπαιζε λότο με χρήματα του συζύγου.

Παρά την απορριπτική απόφαση, ο σύζυγος έκανε πέρυσι έφεση. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του την Τρίτη και τον υποχρέωσε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.