ΔΙΕΘΝΗ

Αναγνωρίστηκε η νοσοκόμα με Έμπολα στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2014, 11:53 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2014, 11:14
Αναγνωρίστηκε η νοσοκόμα με Έμπολα στις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Αναγνωρίστηκε η νοσοκόμα, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στο Ντάλας των ΗΠΑ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναγνωρίστηκε η νοσοκόμα, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στο Ντάλας των ΗΠΑ

Πρόκειται για την 26χρονη Νίνα Φαμ από το Τέξας, η οποία ήταν μέλος του προσωπικού, που είχε αναλάβει τη φροντίδα του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, του πρώτου ανθρώπου, ο οποίος πέθανε από τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο, η 26χρονη εισερχόταν στο δωμάτιό του από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής του μέχρι και την τελευταία, που κατέληξε.

Παρόλο που φορούσε  τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, προσεβλήθη από τον και τώρα οι συνάδελφοί της καταγγέλουν την ευκολία με την οποία στοχοποιήθηκε.

«Κανείς δεν μπορεί να πει τί έχει συμβεί. Ωστόσο η αρχική αντίδραση ήταν να κατηγορήσουν τη νοσοκόμα, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της, προκειμένου να περιθάλψει τον ασθενή, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει η υγεία, η ασφάλειά της ακόμη και η ζωή της. Ζητήσαμε εκπαίδευση, εξοπλισμό, το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων στολών για επικίνδυνο υλικό», δήλωσε η Κέιτι Ρέμερ, εκπρόσωπος της ένωσης νοσοκόμων στις ΗΠΑ.

Υπό παρακολούθηση ο σκύλος της

Την ίδια ώρα, ο σκύλος της νοσοκόμας έχει μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, όπου θα ελέγχεται η κατάσταση της υγείας του, διεμήνυσαν αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής το σκυλί ενός έτους, ράτσας King Charles Spaniel εξακολουθεί να βρίσκεται στο διαμέρισμα της γυναίκας.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε μια τοποθεσία για να φροντίσουμε τον σκύλο, ένα μέρος που θα μπορούμε να τον ελέγχουμε σωστά», δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Λάκι αρμόδιος για την δημόσια υγεία της πολιτείας του Τέξας.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκύλος της νοσοκόμας από την Ισπανία που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα θανατώθηκε εξαιτίας των φόβων ότι μπορεί να έχει προσβληθεί και να εξαπλώσει την ασθένεια, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.