Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έλαβαν χώρα σήμερα έξω από τη Βουλή της Ουκρανίας στο Κίεβο. 

Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και αλυσίδες συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο της Βουλής και κατόπιν άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το κτίριο.

Οι βουλευτές που είχαν εγκρίνει νόμους τον διορισμό του νέου υπουργού Άμυνας, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, διέκοψαν τις εργασίες του σώματος εξαιτίας των επεισοδίων.

Δεν έγινε σαφές ποια ήταν τα αιτήματα των διαδηλωτών. Πολλοί εξ αυτών δεν απάντησαν στο ερώτημα σε ποιες πολιτικές δυνάμεις ανήκουν.

«Πρόκειται για μια πρόκληση με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», τόνισε ο Ζόριαν Σκίριακ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα το ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα είχε κάνει μια συγκέντρωση κοντά στο κοινοβούλιο καλώντας τους βουλευτές να χορηγήσουν ειδική αναγνώριση και επιδόματα στα μέλη μιας εθνικιστικής οργάνωσης, του Ουκρανικού Ανταρτικού Στρατού (UPA), που πολέμησε εναντίον των Ναζί και εναντίον των Σοβιετικών.