Η Τουρκία πρέπει «οπωσδήποτε να ανοίξει» τα σύνορά της με τη Συρία, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει τα σύνορά της» για να επιτρέψει να περάσει βοήθεια στους υπερασπιστές του Κομπάνι, οι οποίοι είναι «σύροι Κούρδοι», δήλωσε ο Ολάντ, κάνοντας «έκκληση ώστε, πέραν του συνασπισμού (που έχει σχηματιστεί υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ), όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες να μπορούν να προσφέρουν» σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών «την υποστήριξη που αναμένουν από εμάς, δηλαδή απλώς τα μέσα να αμύνονται κατά της τρομοκρατίας».

Εκεί, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας μάρτυρας, είναι η πόλη Κομπάνι η οποία μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή στα χέρια των τρομοκρατών», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με όσους μάχονται κατά της τρομοκρατίας. Σκέφτομαι τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κομπάνι, μια μαρτυρική πόλη, μια πόλη σύμβολο. Αν πρέπει να επεμβαίνουμε, όπως το αποφασίσαμε για τη Γαλλία στο Ιράκ, πρέπει επίσης να προσφέρουμε στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, αυτή που αναγνωρίζουμε ως μόνη νόμιμη εκπρόσωπο για τη Συρία, κάθε υποστήριξη, κάθε απαραίτητη βοήθεια», πρόσθεσε.