Νέες επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  27 άνθρωπο  και περισσότεροι από 53 να τραυματιστούν.

Η πρώτη επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου σε μια από τις εισόδους της μεγαλύτερης σιιτικής συνοικίας στην ιρακινή πρωτεύουσα, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε αργά σήμερα το απόγευμα και ενώ πολλά οχήματα είχαν σχηματίσει ουρά μπροστά από το σημείο ελέγχου για να εισέλθουν σε αυτήν την εύπορη γειτονιά της Βαγδάτης, όπου βρίσκεται ένας από τα ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ, το ιεροφυλάκιο του Ιμάμη Καντίμ. 

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Επίσης μεταξύ των νεκρών είναι ένας σιίτης βουλευτής, ο Άχμαντ αλ Χαφάτζι, μέλος του πολιτικού κόμματος του κινήματος Μπαντρ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών.

Σε μια άλλη επίθεση, βόμβα εξερράγη σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στη συνοικία αλ Καχίρα στα βόρεια της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν τρεις διερχόμενοι, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. 

Η συνοικία αλ Καχίρα είναι μια γειτονιά με μικτό πληθυσμό (σιιτών και σουνιτών) και δεν ήταν σαφές ποιος ήταν ο στόχος της έκρηξης.