Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σλοβενίας, Ντούσα Τρόμπετς Μπούτσαν, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των υπουργικών της καθηκόντων, επικαλούμενη έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό της, που την εμπόδιζε να συνεχίσει το έργο της.

Ο Καρλ Έριαβετς, αρχηγός του Κόμματος Συνταξιούχων (DeSUS), του οποίου η κ. Τρόμπετς Μπούτσαν είναι στέλεχος, ανήγγειλε ότι θα προτείνει την αποχώρηση του κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η πρώην υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης δήλωσε ότι ήθελε πάντα να εργάζεται αποτελεσματικά, αλλά διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να επιτελεί το έργο της, σύμφωνα με τον όρκο της προς το Κοινοβούλιο, επειδή δεν υπήρξε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, ούτε από τον πρωθυπουργό, Μπορούτ Παχόρ.

«Ως υπουργός έχω πολλές ευθύνες, οπότε δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου κάθε μέρα στα ΜΜΕ από αναλήθειες που διαδίδουν όσοι δεν εργάζονται επιμελώς», είπε.

Η Ντούσα Τρόμπετς Μπούτσαν είναι το τρίτο πρόσωπο που παραιτείται από το υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου με αρμοδιότητα την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή πολιτική.

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στον Τύπο για σειρά αμφιλεγόμενων αντικαταστάσεων αξιωματούχων των υπηρεσιών του υπουργείου.