Χρήση σπρέι πιπεριού έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ και προχώρησαν σε 45 συλλήψεις, κατά τη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας από μία σήραγγα κοντά στο αρχηγείο της κυβέρνησης εν μέσω καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο δείχνει μία ομάδα αστυνομικών να οδηγεί έναν διαδηλωτή με χειροπέδες σε μία γωνία και να τον χτυπά.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διαδηλωτής ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-κγουόκ είπε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν "άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος" ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα.

Ο Λάι είπε ότι η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει άμεσα μέτρα για να διαλύσει έναν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν στην οδό Λουνγκ Γουό και οι οποίοι επιτίθεντο στην αστυνομία πετώντας αντικείμενα.

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή.

"Φαίνεται ότι πρόκειται για μία βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία", δήλωσε η Μέιμπελ Άου, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Χονγκ Κονγκ.