current views are: 1

15 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση09:55

Τέξας: «Το νοσοκομείο δεν είχε πρωτόκολλο για τον Έμπολα»

Το Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας δεν είχε χορηγήσει στο προσωπικό πρωτόκολλο για την φροντίδα των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, κατήγγειλε το συνδικάτο των νοσηλευτών.

Δημοσίευση 09:55’
αρθρο-newpost

Το Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας δεν είχε χορηγήσει στο προσωπικό πρωτόκολλο για την φροντίδα των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, κατήγγειλε το συνδικάτο των νοσηλευτών.

Το Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας δεν είχε χορηγήσει στο προσωπικό πρωτόκολλο για την φροντίδα των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, κατήγγειλε το συνδικάτο των νοσηλευτών.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που φρόντιζαν τον Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Η καταγγελία του συνδικάτου, που βασίζεται  σε μαρτυρίες μελών του προσωπικού του νοσοκομείου, απαντά  στον διευθυντή των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) των ασθενειών Τομ Φρίντεν, ο οποίος έκανε λόγο για πιθανή παραβίαση των διαδικασιών για να εξηγήσει την προσβολή της αμερικανίδας νοσοκόμας από τον Εμπολα.

“Το CDC δηλώνει ότι τα πρωτόκολλα δεν ακολουθήθηκαν, αλλά οι νοσηλευτές λένε ότι δεν υπήρχε πρωτόκολλο (για να παραβιασθεί)”, δήλωσε η προέδρος του Εθνικού Συνδικάτου Νοσοκόμων Ρόουζαν ΝτεΜόρο.

Ούτε όταν εισήχθη στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, ούτε μετά την εισαγωγή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο, το νοσηλευτικό προσωπικό είχε στη διάθεσή του οδηγίες για την φροντίδα του λιβεριανού ασθενή, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε η Ρόουζαν ΝτεΜόρο.

Την στιγμή που ο ασθενής υπέφερε από εμετούς και διάρροια, καμία οδηγία δεν είχε δοθεί από το νοσοκομείο για τον τρόπο χειρισμού των υψηλής μολυσματικότητας υλικών, πέραν της οδηγίας για την άμεση απομάκρυνση των λερωμένων πετσετών, καταγγέλλει η πρόεδρος του συνδικάτου.

Επίσης, τα δείγματα που προέρχονταν από τον ασθενή και αναλύθηκαν στο εργαστήριο του νοσοκομείου δεν έτυχαν ειδικής μεταχείρισης, σύμφωνα με την Ντέμπορα Μπέργκερ, αντιπρόεδρο του συνδικάτου.

Τα δείγματα αυτά “δεν σφραγίσθηκαν κατά κάποιον ειδικό τρόπο, ούτε διακινήθηκαν χέρι με χέρι”, αλλά μέσω του συστήματος πνευματικών σωλήνων του νοσοκομείου, που πλέον κινδυνεύει να είναι ολόκληρο μολυσμένο”, κατήγγειλε η αντιπρόεδρος.


σχετικα αρθρα