Ταξιδιωτικό χάος έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών, με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει οι τοπικές, περιφερειακές και υπεραστικές σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Έως και 5.000 μέλη του συνδικάτου των Γερμανών μηχανοδηγών (GDL) συμμετέχουν σε αυτήν την 14ωρη στάση εργασίας, η οποία προκηρύχθηκε με βασικά αιτήματα την αύξηση κατά 5% των μισθών και τη μείωση κατά 2 ώρες της εβδομαδιαίας εργασία τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του GDL Κλάους Βεσέλσκι.

Η απεργία έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 04:00 της Πέμπτης και ενδεχομένως θα υπάρξουν επιπτώσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές και υπηρεσίες και αύριο Πέμπτη.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn, DB) χαρακτήρισαν την απεργιακή κινητοποίηση – την δεύτερη σε παγγερμανικό επίπεδο που προκήρυξε το συνδικάτο των μηχανοδηγών εντός οκτώ ημερών – «εντελώς παράλογη», αναφέροντας ότι η ένωση των μηχανοδηγών προτάσσει ως προτεραιότητα την αύξηση της ισχύος της, αντί να επικεντρώνεται στη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με εύλογα αιτήματα.