Διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον προχθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, στο Βελιγράδι, επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας στον πρέσβη της Αλβανίας στη σερβική πρωτεύουσα.

Στο διάβημα τονίζεται ότι «Το ιπτάμενο αντικείμενο με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, στην οποία απεικονίζονται εδάφη που καλύπτουν και περιοχές που ανήκουν στη Σερβία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αποτελεί ανευ προηγουμένου πρόκληση εντός ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και είχε σχεδιαστεί εκ προοιμίου, γι' αυτό και δεν μπορεί να μιλά κανείς για ένα αυθόρμητο συμβάν από χούλιγκανς».

Η Σερβία, τονίζεται, είναι προσηλωμένη στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με τους γείτονές της και αναμένει την ίδια προσέγγιση και απ' αυτού.

Αναφέρεται δε, στον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι ότι η Σερβία αναμένει πως οι αλβανοί αξιωματούχοι θα καταδικάσουν με καθαρό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Παρτίζαν, στο Βελιγράδι, το βράδυ της Τρίτης, ως το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.