Με βαριές κατηγορίες οδηγείται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας.

Ειδικότερα, κατηγορείται για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αποστολή ενοχλητικών και απειλητικών μηνυμάτων και δημόσια βλάβη.

Η Αστυνομία θα ζητήσει από το δικαστήριο διάταγμα κράτησης του δημάρχου για διευκόλυνση των ανακρίσεων στην υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο Σάββας Βέργας δεν συμπίπτουν με τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, το πιο βασικό στοιχείο είναι το σημείο εκπομπής των μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της υπαλλήλου του δήμου, Μαρίας Σολομωνίδου, το οποίο είχε αγοράσει ο δήμαρχος, και το σημείο λήψης του μηνύματος στο κινητό του Σάββα Βέργα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι και τα δύο τηλέφωνα λάμβαναν σήμα από την ίδια κεραία. Η περιοχή από την οποία είχαν σταλεί τα μηνύματα βρίσκεται σε απόσταση από το δημοτικό μέγαρο, στο οποίο ο Σάββας Βέργας δήλωσε ότι βρισκόταν, όταν «έλαβε απειλητικό μήνυμα».

Στην υπόθεση εμπλέκεται, εκτός από τον δήμαρχο και την υπάλληλο του δήμου, ο πατέρας της, ο οποίος φαίνεται να ήταν το πρόσωπο το οποίο κατόπιν οδηγιών φέρεται να έστειλε στις 28 Σεπτεμβρίου τα απειλητικά μηνύματα στον δημοτικό σύμβουλο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, τον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο και τον δήμαρχο Πάφου.

TAGS