Συνέχεια στην αντιπαράθεση Βελιγραδίου – Τιράνων έρχεται να δώσει η δήλωση του Σέρβου υπουργού Εσωτερικών Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς ο οποίος δήλωσε πως η Αλβανία δεν είναι αρκετά ώριμη για να ενταχθεί στην ΕΕ.

Στην επαύριο των επεισοδίων που ξέσπασαν στον αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, οι δηλώσεις του σέρβου ΥΠΕΣ θέτουν σε περαιτέρω αμφισβήτηση κατά πόσο η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Βελιγράδι τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Η Σερβία επιρρίπτει ευθύνες για την παρουσία του ιπτάμενου τηλεχειριζόμενου αντικειμένου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στην αλβανική αντιπροσωπεία που φιλοξενείτο στην κερκίδα VIP του σταδίου της Παρτίζαν, όπου διεξήχθη ο αγώνας (έως τη διακοπή του). Μεταξύ αυτών ήταν και ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, Όλσι.

«Οι δηλώσεις στελεχών της αλβανικής κυβέρνησης καταδεικνύουν ότι γνώριζαν πως προετοιμαζόταν μια τέτοια πρόκληση» αναφέρεται σε δήλωση του Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και προστίθεται: 

«Εάν η Αλβανία θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι οι αξίες της λεγόμενης 'Μεγάλης Αλβανίας', τότε η Σερβική Δημοκρατία δεν μπορεί να τις μοιραστεί (τις αξίες αυτές) μαζί της κατά κανέναν τρόπο και κατά συνέπεια θεωρούμε ότι δεν είναι αρκετά ώριμη ως κράτος προκειμένου να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Στεφάνοβιτς θεωρείται σίγουρο πως δεν θα χαροποιήσουν την Αλβανία, με τον κ. Ράμα να έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί το Βελιγράδι στις 22 Οκτωβρίου.