Σε απομόνωση στο κρουαζιερόπλοιο, με το οποίο ταξίδευε, τέθηκε ένας νοσηλευτής από το Τέξας, ο οποίος ενδεχομένως να είχε έρθει σε επαφή με τον πρώτο ασθενή που διαγνώστηκε με Έμπολα στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι, ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital, ο οποίος δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον λιβεριανό ασθενή Τόμας Έρικ Ντάνκαν που κατέληξε, αλλά ενδεχομένως να είχε επεξεργαστεί σωματικά υγρά του πριν από 19 μέρες, έφυγε την Κυριακή για κρουαζιέρα από το Γκάλβεστον.

Ο νοσηλευτής αυτοπαρακολουθείται από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει πυρετό ή άλλα συμπτώματα του Έμπολα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ωστόσο, ο ίδιος και ένα ακόμη άτομο με το οποίο ταξίδευε, απομονώθηκαν εκούσια στην καμπίνα τους και οι αμερικανικές αρχές πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή του πλοίου στη χώρα.

Η ανησυχία στις ΗΠΑ εντείνεται από τότε που δύο νοσοκόμες από το νοσοκομείο του Ντάλας, που φρόντιζαν τον Ντάνκαν, μολύνθηκαν με τον ιό από τον οποίο έχουν πεθάνει σχεδόν 4.500 άνθρωποι, κυρίως στη Δυτική Αφρική.