Σε πολύ δύσκολη θέση έχει έρθει η οικογένεια του αμερικανού αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν αφού ένας από τους γιους του αποβλήθηκε στις αρχές του έτους από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μετά από εξέταση για χρήση ναρκωτικών στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο Χάντερ Μπάιντεν, 44 ετών, είχε διοριστεί δόκιμος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τον Μάιο του 2013 και εργαζόταν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων μερικής απασχόλησης.

Τον Ιούνιο του 2013, υποβλήθηκε σε έλεγχο για χρήση ναρκωτικών στη μονάδα εφέδρων όπου ανήκε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό για χρήση κοκαΐνης.

Ήταν "τιμή μου να υπηρετώ στο αμερικανικό ναυτικό και λυπάμαι πολύ και αισθάνομαι ιδιαίτερα άσχημα που οι ενέργειές μου οδήγησαν στην απόλυσή μου. Σέβομαι την απόφαση του Ναυτικού. Με την αγάπη και την στήριξη της οικογένειάς μου, θα προχωρήσω", δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του που έστειλε στην αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν είχε συναντήσει δύο εμπόδια όσον αφορά την ένταξή του στο Ναυτικό, το ένα αφορούσε την ηλικία του και το άλλο περιστατικό που είχε σχέση με ναρκωτικά όταν ήταν νεότερος.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει σπουδάσει νομικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σήμερα είναι στέλεχος επενδυτικής εταιρίας.