Αισιοδοξία επικρατεί στη Σερβία για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βελιγράδι και τις οικονομικές συμφωνίες που υπεγράφησαν.

Πολιτικοί αναλυτές όπως ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Πρέντραγκ Σίμιτς εκτιμούν ότι η επίσκεψη του κ. Πούτιν είχε «εξαιρετικά συμβολικό χαρακτήρα». Όπως είπε ο ίδιος, οι σχέσεις Βελιγραδίου - Μόσχας αυτή τη στιγμή είναι σε μία από τις ιστορικές κορυφώσεις τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μία στιγμή «που οι διεθνείς σχέσεις είναι αρκετά τεταμένες», ανέφερε ο κ. Σίμιτς.

«Φυσικά, τα μηνύματα που απέστειλε ο Πούτιν από το Βελιγράδι είναι πολύ σημαντικά και εκτός των πλαισίων των διμερών σχέσεων, επειδή αφορούν τις σχέσεις σε ολόκληρη την περιοχή και κυρίως τις σχέσεις με τη Δύση. Είναι τα πρώτα μηνύματα που απέστειλε ο Πούτιν στον κόσμο, στην ΕΕ και στις ΗΠΑ μετά την επιβολή κυρώσεων, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία και φαίνεται ότι θα είναι αντικείμενο προσεκτικής παρακολούθησης» δήλωσε ο κ. Σίμιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο καθηγητής της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Λιούμποντραγκ Σάβιτς εκτίμησε ότι η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας από κάθε άποψη ήταν επιτυχημένη, επειδή υπεγράφησαν πολλές συμφωνίες και άνοιξαν νέες δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών.