Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά κοντά στη Σεούλ, στη διάρκεια μιας συναυλίας σε ανοικτό χώρο όταν κατέρρευσε το φρεάτιο τους εξαερισμού πάνω στο οποίο βρίσκονταν εξαιτίας του βάρους τους.

Οι θεατές αυτοί είχαν στριμωχτεί στη σχάρα του φρεατίου προσπαθώντας να δουν καλύτερα τη σκηνή στη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιούνταν στην πόλη Σεονγκνάμ κοντά στη Σεούλ, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Περίπου 25 άνθρωποι έπεσαν από ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων μέχρι τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το φρεάτιο του εξαερισμού, διευκρίνισε το δίκτυο YTN.

Οι διασώστες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 16 ανθρώπων, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους παριστάμενους δείχνει τους θεατές σε κατάσταση σοκ να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το φρεάτιο που κατέρρευσε, ενώ το συγκρότημα συνέχιζε να τραγουδά στη σκηνή, χωρίς να έχουν αντιληφθεί το τραγικό συμβάν.