Δεκατρείς ολόκληρες μονάδες προηγείται ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Αέσιου Νέβες έναντι της απερχόμενης προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την 26η Οκτωβρίου, σε μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο μελετών Sensus, το οποίο δεν παρακολουθείται τόσο στενά όσο οι αντίστοιχες έρευνες των δύο μεγαλύτερων εταιρειών δημοσκοπήσεων της Βραζιλίας, των Ibope και Datafolha. Οι πιο πρόσφατες έρευνες των δύο γνωστότερων εταιρειών θέλουν τον Νέβες και την Ρουσέφ σχεδόν να ισοψηφούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Σένσους, η οποία διεξήχθη από την Τρίτη ως την Παρασκευή με συνεντεύξεις σε ένα δείγμα 2.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εάν ο δεύτερος γύρος διεξαγόταν σήμερα, ο Νέβες θα λάμβανε το 56,4% των εγκύρων ψήφων —αφαιρουμένων των αναποφάσιστων, των άκυρων και των λευκών—, ενώ η Ρουσέφ θα συγκέντρωνε ένα 43,6%. Η διαφορά τους (12,8%) αντιστοιχεί σε περίπου 19,5 εκατ. ψήφους, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.