Πανικό έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει Ισπανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με γκλομπ έναν μετανάστη από την Αφρική, ενώ εκείνος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Το θύμα είχε προσπαθήσει την Τετάρτη μαζί με 100 άλλους επίδοξους μετανάστες να περάσει παράνομα την τριπλή περίφραξη, ύψους 6 μέτρων, που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια.

Η τοπική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Prodein, που τράβηξε το βίντεο, αναγνώρισε το θύμα ως έναν 23χρονο άνδρα από το Καμερούν, τον Ντάνι.

Στις εικόνες ένα μέλος της χωροφυλακής (Guardia Civil) τον χτυπά με γκλομπ ενώ εκείνος κρέμεται από την περίφραξη στην ισπανική πλευρά.

Ο Ντάνι πέφτει εν μέσω μιας ομάδας χωροφυλάκων και παραμένει στο έδαφος χωρίς να κινείται. Οι αστυνομικοί τον μεταφέρουν στη συνέχεια, κρατώντας τον από τα χέρια και τα πόδια, και τον οδηγούν στη μαροκινή πλευρά περνώντας μια πύλη στην περίφραξη.

Ο Χοσέ Παλαθόν, ο διευθυντής της οργάνωσης, που μαγνητοσκόπησε ο ίδιος τη σκηνή, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι έκαναν χρήση «υπέρμετρης βίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο συγκεκριμένος επίδοξος μετανάστης «έπρεπε να λάβει ιατρική βοήθεια».

«Όλο αυτό είναι εντελώς παράνομο. Αυτό συνιστά περιφρόνηση στο νόμο, το ήθος και την ηθική» δήλωσε ο Παλαθόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.