Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησε χθες και σήμερα σε 15 αεροπορικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επικράτεια της Συρίας και 10 στο Ιράκ, ανακοίνωσε η CentCom, η αμερικανική διοίκηση η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Δύο επιδρομές στοχοθέτησαν τζιχαντιστές κοντά στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη στη βόρεια Συρία η οποία πολιορκείται από το ΙΚ, και «κατέστρεψε δύο από τις θέσεις», ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

Ένα ακόμη πλήγμα «προκάλεσε ζημιές σε ένα στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους» στη συριακή επαρχία Ράκα.

Άλλες επιδρομές έγιναν κοντά στην Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, και είχαν στόχο να πλήξουν «πηγές χρηματοδότησης του ΙΚ» και «κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε δομές παραγωγής, άντλησης, αποθήκευσης και μεταφοράς πετρελαίου», τόνισε η CentCom στην ανακοίνωσή της.

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών οι οποίοι, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να εξασφαλίζουν από ένα ως τρία εκατ. δολάρια την ημέρα, χάρη στην μεταπώλησή του σε ενδιάμεσους.