ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή Έρογλου στον ΟΗΕ για την κυπριακή ΑΟΖ

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2014, 19:26 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2014, 19:26
Επιστολή Έρογλου στον ΟΗΕ για την κυπριακή ΑΟΖ
Facebook Twitter Whatsapp

Την μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ για την επιστροφή της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, ζητά, με επιστολή του προς τον Μπαν Κι Μουν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ για την επιστροφή της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, ζητά, με επιστολή του προς τον Μπαν Κι Μουν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του στην επιστολήο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκφράζει απογοήτευση και λύπη για την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αναστείλει τις συναντήσεις των δύο ηγετών και των διαπραγματευτών, που θα γίνονταν στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ισχυρίζεται ότι η εξέλιξη αυτή είναι "ένα τεχνητό πρόβλημα" που δημιούργησε η ελληνοκυπριακή πλευρά, λέγοντας ότι ο ίδιος όφειλε να απευθυνθεί στον κ. Μπαν σε σχέση με τις συνομιλίες.

Στην επιστολή του ο κ. Έρογλου ισχυρίζεται, επίσης, ότι τα όσα λέγει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός είναι λανθασμένα, και χαρακτηρίζει "προκλητικές" τις προσπάθειες - κατά την έκφρασή του - της ελληνοκυπριακής πλευράς να στερήσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.