Οι δικηγόροι του συλληφθέντα προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό, ζήτησαν άδεια από τον πολιτικό του αντίπαλο Αλασάν Ουαταρά, να τον επισκέπτονται ώστε να μπορούν να του παρέχουν νομικές συμβουλές.

Τους πέντε δικηγόρους προσέλαβε προ ημερών η θυγατέρα του κρατούμενου τέως προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, κυρία Μαρί-Αντουανέτ Σίνγκλετον.

Ενώ ανατέθηκε στους δικηγόρους να μελετήσουν πόσο νόμιμες είναι οι συνθήκες κράτησης του Γκμπαγκμπό, αλλά και η γαλλική στρατιωτική επέμβαση στην χώρα.

Ο δικηγόρος που ηγείται του νομικού επιτελείου του Γκμπαγκμπό, είναι ο πολύπειρος και γνωστός και πέραν των συνόρων της Γαλλίας ποινικολόγος Ζακ Βερζές, ενώ συμμετέχει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντιμά και στο ίδιο επιτελείο ανήκουν οι συνήγοροι Ζιλμπέρ Κολάρ, Φρανσουά Επομά, Χαμπίμα Τουρέ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός της Δικαιοσύνης της Ακτής Ελεφαντοστού, Ζανό Αουσού Κουαντιό, τόνισε σήμερα ότι "θα διερευνηθεί άμεσα, ποιοι αξιωματούχοι του πρώην καθεστώτος έχουν ανάμιξη σε δολοφονίες, αγορές όπλων, υπεξαιρέσεις".