Το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας αποδέχεται τις εθνικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Ραούλ Κάστρο.

Τα μέλη του Συνεδρίου συναντήθηκαν σε πέντε διαφορετικές επιτροπές την Κυριακή και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προτάσεις του Κάστρο για περικοπή των κυβερνητικών θέσεων εργασίας, μεγαλύτερη ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Οι επιτροπές αναμένεται να παρουσιάσουν τα πορίσματά τους στο κογκρέσο σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma, επίσημο όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

Η έγκριση των προτάσεων θεωρείται σίγουρη και οι επιτροπές επικεντρώθηκαν σε ευρύτερα θέματα όπως η ανάγκη να διαμορφωθεί μία καλύτερη εργασιακή κουλτούρα αλλά και σε πιο ειδικά όπως η φορολόγηση περισσότερων από 200.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ενώ ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε την υποστήριξή του στις προτάσεις του μικρότερου αδελφού του Ραούλ, μέσω της εφημερίδας Granma.

"Η νέα γενιά καλείται να διορθώσει και να αλλάξει χωρίς δισταγμό όλα όσα πρέπει να διορθωθούν και να αλλάξουν και να συνεχίσει να επιδεικνύει ότι ο σοσιαλισμός είναι επίσης η τέχνη του να κάνεις το αδύνατο δυνατό" αναφέρει ο Φιντέλ Κάστρο.