Συμβόλαια με αμερικανικές εταιρείες, με στόχο την εξαγωγή προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ, πρόκειται να υπογραφούν μέχρι το καλοκαίρι του 2015, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Ορυχείων και Βιομηχανίας της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Ερντάλ Τρούλι, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Μάικλ Χάλτζελ, συνεργάτη του Κέντρου Υπερατλαντικών Σχέσεων της Σχολής Διεθνών Σπουδών του πανεπιστημίου "Τζον Χόπκινς" στην Ουάσιγκτον.

Πρόκειται για συμβόλαια αξίας από 150 μέχρι 200 εκατομμύρια δολάρια, υπογράμισε ο κ. Τρούλι, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην ανάκαμψη της παραγωγικής δραστηριότητας των εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό. Επίσης, σημείωσε ο κ. Τρούλι, με αυτά τα συμβόλαια, θα εξάγονται προϊόντα από τα εργοστάσια Igman, Binas και Pretis, ενισχύοντας την εξαγωγική δραστηριότητα των εταιρειών.

Οι εξαγωγές των προϊόντων θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάκαμψη των εργοστασίων και την δημιουργία νέων παραγωγικών γραμμών, πρόσθεσε ο κ. Τρούλι.

Τόνισε δε, ότι στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε, πρόσφατα, στις ΗΠΑ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, με τους οποίους συζήτησε θέματα για την ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας.